+359893000942 office@bashsite.com
5 причини, поради които трябва да създадете блог за вашата компания

5 Причини, поради които трябва да създадете блог за вашата компания

Блогът за бизнес през 2021 г. е също толкова важен, колкото и бизнес уебсайтът. Наличието на блог ви дава предимството да сте на върха на фунията за продажби, като доказвате полезната информация, която хората проучват, преди да купят даден продукт или услуга.

Блогът е невероятен начин за увеличаване на достъпа до вашия уебсайт и за SEO оптимизация. Колкото повече материали публикувате в блога си, толкова повече съдържание трябва да обхождат и индексират търсачките. Това означава, че те веднага могат да запомнят уебсайта като източник на ресурси, които всеки може да използва.

Въпреки че по-голямата част от големите компании разполагат с всеобхватни системи за управление на съдържанието и уебсайтове, за една малка компания или стартиращ бизнес е също толкова необходимо (и сравнително лесно) да внедри блог. Самият уебсайт обаче невинаги има достатъчно съдържание, индивидуалност или авторитет, за да изпъкне наистина.

Какво представлява блогът и как е започнал?
Когато блоговете започнаха през 1994 г., те бяха по-скоро аналог на уеб дневници, публикувани от отделни лица. В този онлайн дневник може да пишете за ежедневието или дейностите си. Тогава хората видяха възможност да се свързват по нови начини онлайн. Така се роди възхитителният свят на блоговете.

Доклад на агенция BenchPress за 2021 г.

Разгледайте резултатите от най-голямото проучване на собствениците на независими агенции в Обединеното кралство.

Изтеглете доклада на BenchPress
В днешната дата блоговете приличат повече на редовно актуализирани уебсайтове или уебстраници. Обикновено те са в обратен хронологичен ред, като най-новите публикации се появяват на първо място. Блоговете могат да изпълняват както лични цели, така и бизнес нужди.

Топ 5 на причините: Защо ви е необходим блог?
Обяснете за вашите продукти
Блоговете дават възможност за задълбочени обяснения и обучение относно истинската стойност на стоките и услугите. Например можете да пишете доклади за потребителски случаи, да обсъждате предимствата или да включвате лесни за разбиране ръководства “как да” за най-специализираните си услуги.

AgencyAnalytics-campaign-banner
Колкото повече такъв тип съдържание създава вашият бизнес, толкова по-голям авторитет може да придобие на пазара. Това не само укрепва базата от знания, но и насърчава изобретателността и въображението. Колкото по-задълбочени и сложни са публикациите ви, толкова повече идеи могат да породят те.

Блоговете осигуряват социална експозиция
Блоговете са лесен начин да увеличите видимостта си в социалните медии. Всеки път, когато публикувате публикация в блог, създавате материал, който хората могат бързо да споделят в социалните медийни платформи като Twitter, Facebook и LinkedIn. По този начин се увеличава излагането на компанията пред аудитория, за която може да не знаете.

От друга страна, съдържанието на блога допринася за разрастването на присъствието в социалните медии. Вместо да се опитвате да измисляте нови концепции за маркетинг в социалните медии, трябва лесно да насърчавате и да се позовавате на текущи и свързани с тях публикации в блоговете. По този начин подобрявате профила в социалните медии и същевременно привличате нови туристи. Това е ситуация, от която печелят всички.

дейности на вашия уебсайт
Те повишават SEO оптимизацията на уебсайта
Когато става въпрос за дейностите на вашия уебсайт, все пак ще има въздействие върху вашето SEO класиране. Това е необходим компонент на онлайн съществуването. Някои аспекти са полезни за вашата SEO оптимизация, докато други са вредни, а трети дори са вредни сега, но полезни по-късно (SEO оптимизацията е сложна). Добавянето на бизнес блог или възкресяването на стар такъв е една от стъпките, които можете да предприемете, за да подобрите SEO рейтингите си – но нека бъдем честни: това може да отнеме време.

straight-north-seo-campaign
Един от най-ясните начини, по които блогът може да ви помогне да постигнете целите на SEO оптимизацията, е като ви позволи да пишете публикации, които дават оценка на сайта ви за определени ключови думи. Натъпкването на ключови думи е за началото на 2000-те години и дивата природа. Добре разположената ключова дума в публикациите в блога ще ви осигури необходимия подем, за да се изстреляте нагоре в класациите и да забележите марката си на страниците с резултати от търсенето.

Станете експерт в бранша
С воденето на блогове на уебсайта на вашата компания ще се утвърдите като авторитет в своята професия. Имате консултантски бизнес? Създайте блог, посветен на модните тенденции, съветите за защита на домашните любимци по време на домашните проекти “направи си сам” и уникалните начини за отбелязване на специални поводи в новопроектираното пространство в дома ви.

Какъвто и да е бизнесът, трябва да споделяте публикации в блога, които включват отзиви след конференции в бранша (виртуални или лични), или други, които се отнасят до нововъзникващи събития, които засягат решенията за покупка на вашите потребители. Използвайте блога си като хранилище за транскрипции на подкастове и му дайте възможност да служи като целева страница за фенове, които може да са открили марката ви по други канали.

Предоставяне на бизнес актуализации чрез блога
Освен фирмения уебсайт, блогът е отличен начин да държите аудиторията си в течение на новостите във вашата индустрия и вашия бизнес. Докато уебсайтът може да бъде по-реалистичен по отношение на съдържанието и тона, блогът позволява по-голяма гъвкавост по отношение на връзката с клиентите и споделянето на актуализации по начин, който отразява това, което сте, а не само това, което правите.

Позвъни