+359893000942 office@bashsite.com
5 причини за създаване на съдаржание на уеб сайт

5 Причини да създадете цялостно съдаржание за своя Website

Маркетингът на съдържанието се превърна от нова маркетингова концепция в основен маркетингов двигател за почти всяка компания във всеки сектор. Ако сте се чудили “Има ли маркетингът на съдържанието решаващо значение за моя бизнес?”, отговорът е категорично ДА!

Значението на маркетинга на съдържанието в цифровия маркетинг е пряко пропорционално на потенциала му да увеличи броя на висококачествените посетители на вашия уебсайт. Съдържанието е цар, когато става въпрос за повишаване на видимостта и създаване на висококачествени потенциални клиенти, които водят до устойчив ръст на приходите.

Съдържанието, което е добре планирано и доставено, може да привлече вашата аудитория към уебсайта на бизнеса, което по принцип е мястото, където тя може да се превърне в потенциални клиенти и в крайна сметка в продажби.

Според Оксфордския речник това е “вид маркетинг, който включва създаването и разпространението на онлайн съдържание (като видеоклипове, блогове и публикации в социалните медии), което не е пряко рекламно за дадена марка, а има за цел да предизвика интерес към нейните продукти или услуги”.

Доклад за агенциите на BenchPress 2021

Разгледайте резултатите от най-голямото проучване на собствениците на независими агенции в Обединеното кралство.

Изтеглете доклада на BenchPress
По този начин, това е просто вид съдържание, което създавате и споделяте с аудиторията си, което е образователно, ценно и не е рекламно по своята същност.

Доколко това е от решаващо значение за вашия бизнес? Маркетингът на съдържанието е важен, когато е насочен към проблемите на клиентите. Той е преди всичко за тях, а не само за вас или вашата компания. Той ви дава възможност да изградите доверие в аудиторията си и да установите взаимоотношения с потребителите си.

AgencyAnalytics-кампания-банер
Това е най-ефективният начин за разграничаване на стоките или услугите, независимо от тяхната популярност, от конкуренцията. Това води до увеличаване на броя на конверсиите и генерирането на потенциални клиенти. Освен общото увеличение на бизнеса, създаването на убедително съдържание има и различни други предимства. Нека разгледаме някои от тях;

първа-стъпка-към-привличане-на-нови-клиенти
5 причини за създаване на убедително съдържание
Съдържанието обучава аудиторията ви
Първата стъпка към привличането на нови клиенти е да създадете информативно съдържание. То им дава възможност да определят дали даден продукт или услуга отговаря на техните изисквания. Преди да направят покупка, те трябва да имат задълбочена представа за потенциалния си избор. Това означава, че трябва да разполагате с информация, която изчерпателно да обхваща стоките и услугите, които предлагате.

Информативното съдържание може да се намери в блога ви, на продуктовите страници и на сайта ви. Освен това уроците, оценките и други материали предоставят на потребителите информацията, от която се нуждаят, за да вземат по-добри решения за покупка. Това съдържание има за цел да образова аудиторията ви за вашия бранш и за продуктите и услугите, които продавате.

Един от подходите за създаване на ангажиращо съдържание е да отговаряте на въпросите и притесненията на посетителите. Опитайте се да предоставите отговори на проблемите. Демонстрирайте как стоките или услугите ще решат тези проблеми.

straight-north-seo-campaign
Създава фактор на доверие
Преди клиентът ви да ви повярва, той първо трябва да се запознае и да обикне вашата марка. Като генерирате полезно съдържание, можете да подпомогнете компанията си в създаването на тази връзка с клиента. Ще започнете, като отговаряте на въпросите на клиентите и ги ангажирате да се запознаят с вас. Да предположим, че компания за боядисване може да създаде ръководство за “най-добрата боя, която да използвате” или “разходи за наемане на бояджия в Сидни”.

Когато създавате полезно съдържание без парична печалба, е по-вероятно клиентът ви да се наслади и да се довери на вашата марка. Освен това това помага да се утвърдите като авторитетна фигура във вашата професия. Хората се доверяват на професионалисти и ги наемат, за да им помагат при решаването на проблеми.

Убедителното съдържание изгражда авторитет
Като създавате висококачествено съдържание онлайн, ще утвърдите своя авторитет в очите на аудиторията си. Това е свързано с принципа “познавам, харесвам, доверявам се”. Като демонстрирате на новите и настоящите потребители, че сте специалист във вашата област чрез компетентно съдържание, вие се утвърждавате като авторитет в нишата.

Потребителите заслужават да знаят, че работят с бизнес експерти. Това трябва да бъде показано чрез вашите материали, които трябва да предоставят и проницателни отговори на въпросите на вашата аудитория. Подобно на тази компания за ИТ поддръжка предоставя информация за ремонт на бавни компютри.

Когато дойде време да вземат решение, купувачите ще си спомнят за марката, която ги е образовала за техните предизвикателства, средства за защита и други възможности за избор.

Доброто съдържание помага за SEO
Когато потребителите на интернет имат запитване или проблем, търсачките са първата им входна точка. В резултат на това трябва да оптимизирате съдържанието си, за да увеличите неговата релевантност в търсачките. Това ще ви помогне да генерирате нови потенциални клиенти за вашия уебсайт. Въпреки това, за да подхраните подхода си за SEO, трябва да създадете убедително съдържание.

Позвъни