+359893000942 office@bashsite.com
11 тенденции в уебдизайна, които ще подобрят състоянието на вашия уебсайт през 2021 г.

11 Тенденции в уебдизайна, които ще подобрят състоянието на вашия уебсайт през 2021 г.

Моделите за съставяне на уебсайтове непрекъснато се развиват. Едновременно с това има някои основни стилове, които просто няма да изчезнат – като широко разпространената умереност и ярките разграничения на нивата, които наблюдаваме от доста време.

 1. Тъмният режим
  Тъмният режим, който към онзи момент беше основен модел през 2020 г. заради OLED екраните, ще се окаже значително по-известен след една година.

тъмен режим-визуален
В настоящия момент той изглежда семпъл, приятен и елегантен. Telegram, Instagram, Twitter, Facebook и Apple са само няколко примера за големите марки, които предлагат избираеми теми в основата си. Ако се интересувате от още дизайнерски решения, разгледайте колекцията от макети на iPhone.

 1. Човешко допир
  Ръчно нарисуваните елементи на дизайна внасят емоция и човечност в уебсайтовете – нещо, което дълбоко в себе си потребителите, които са уморени от технологиите, жадуват.

Доклад на агенция BenchPress за 2021 г.

Разгледайте резултатите от най-голямото проучване на собствениците на независими агенции в Обединеното кралство.

Изтеглете доклада на BenchPress
Тенденции в дизайна на уебсайтове с човешко докосване
Всъщност тази бунтарска тенденция е почти противоположна на пикселно съвършената, така че изпъквайте с накъсаните си ръбове и разкривени форми, за да покажете колко човешка и реалистична е вашата марка.

 1. Потапящи 3D елементи
  Обемните графики винаги са очаровали хората; това е тенденция, която е била спъвана единствено от технологиите и разходите. Докато виртуалната реалност не стане по-разпространена и рентабилна, хиперреалистичните 3D изображения, които често обхващат целия екран, са най-добрият начин да създадете поглъщащо преживяване на сайта си.

AgencyAnalytics-campaign-banner
Благодарение на напредъка на уеб технологиите и постоянното усъвършенстване на техните игри уеб дизайнерите все по-често използват 3D елементи, тъй като VR/AR технологиите набират скорост и добавят красота и въздействие на 3D елементите.

 1. Деликатни сенки, слоеве и дрейфуващи компоненти.
  Деликатните сенки и дрейфуващите компоненти въздействат псевдо-3D и правят плановете по-многопластови и завладяващи.

Тенденции в сенките и слоевете при уебдизайна
Този модел очаква да направи дълбочина. Той работи с изображението, но също така и с текст и снимки, и придава на плана усещане за деликатност, сякаш компонентите се намират един върху друг.

 1. Смесване на фотография с графика
  Използването на реални фотографии, смесени с илюстрации или графики, наистина улавя духа на марката. Стилът на тези визуализации може да повлияе на начина, по който хората интерпретират снимката – карикатурните вихри е по-добре да се използват за нещо по-игриво, а геометричните вихри – за нещо по-сложно. Висококачествените снимки вече изглеждат чудесно сами по себе си, но добавянето на готини графики наистина ще покаже творческия ви усет.

straight-north-seo-campaign

 1. Твърди рамки в едно цветово пространство
  Разположенията с пълно освобождаване на кадрите отдавна са тенденция в уеб дизайна.

Сега дизайнерите се насочват към плътни структури и си играят с различни начини за използване на много бяло пространство (и пространство с всякакъв цвят, в този смисъл), за да придадат на своите проекти повече структура и да използват изчистени рамки, за да придадат на дизайна усещане за стабилност и солидност, ред и спретнатост.

 1. Светлина и неон
  Футуристичните пълни цветове като синьо, лилаво и ярко розово придават на дизайна усещане за сияние на бъдещето. Професионалистите използват смели цветови комбинации, за да накарат уеб дизайна буквално да изскочи от екрана. Тази тенденция е особено очевидна при дуохромния уеб дизайн.

Тя се съчетава перфектно с други възходящи тенденции като краен минимализъм и тъмен режим. А светлите цветове могат наистина да заблестят.

 1. Изключително минималистична навигация
  Съдържанието на уебсайтовете гравитира към повече гласово записани видеоклипове и по-малко текст. През последните няколко години навигацията стана по-лесна за адаптиране към много малки устройства и още по-малък обхват на вниманието. Изключително минималистичната навигация премахва голяма част от трудностите в използваемостта.
 2. Ефект на матирано стъкло
  Неотдавнашният напредък в уеб технологиите улесни прилагането на ефекта на матово стъкло в уебсайтовете. Размитият вид на елементите зад наслагването на матирано стъкло помага да се добави цвят към областта, както и позволява на текст или обекти да се появят в изображението и да останат четливи.

Ефект на матирано стъкло

 1. Фотоизкуство
  Основната идея е да заслепите клиентите и да привлечете вниманието им, като покажете интересни и нереалистични елементи. Те карат потенциалните потребители да използват въображението си и да останат по-дълго на вашия уебсайт. По този начин можете да увеличите средното време на сесията си и евентуално да повишите коефициента на конверсия.

Фотоизкуство-тенденции

 1. Реалистични текстури
  След години на ефирни градиенти и гладки изометрични обекти, текстурите се завръщат. Можете да накарате потребителите да протегнат ръка и да докоснат текстурите, като създадете контури и зърна. Опитайте се обаче да не прекалявате с тях. В крайна сметка може да отклоните вниманието на посетителите към опаковката, а не към вашата марка.
Позвъни