+359893000942 office@bashsite.com
Топ 5 индустрии, които са най-засегнати от онлайн рецензиите

Топ 5 индустрии, които са най-засегнати от онлайн рецензиите

Статистическите данни за онлайн прегледите показват, че управлението на онлайн репутацията на бизнеса в днешния цифров свят е по-важно от всякога. Според проучване на Harvard Business School ресторантите увеличават приходите си с пет до девет процента, когато рейтингът им в Yelp се увеличи с една звезда.

Ето още статистически данни за онлайн отзивите, които ни показват важността на управлението на онлайн репутацията за бизнеса.

Седемдесет и два процента от купувачите са склонни да се доверят повече на бизнес с положителни отзиви от клиенти, отколкото на такъв без отзиви.
Осемдесет и шест процента от клиентите казват, че ще се поколебаят да правят бизнес с компания с отрицателни отзиви от клиенти.
Осемдесет и осем процента от клиентите се доверяват на онлайн отзивите на клиентите толкова, колкото и на личните препоръки.
Онлайн отзивите до голяма степен влияят върху решенията за покупка на вашите потребители. Освен това потребителите са склонни да харчат повече с фирми, които могат да се похвалят с положителни отзиви; добрите отзиви водят до по-добри приходи. Това просто показва колко жизненоважно е управлението на репутацията за предприятията, които се надяват да привлекат съвременния потребител.

Статистическите данни за управлението на репутацията показват, че вероятността потребителите да публикуват в социалните медии информация за лошо взаимодействие с дадена марка е 50 %. Шансовете им да публикуват в сайтове за ревюта са още по-големи – два процента. Като се има предвид, че повечето потребители днес четат онлайн отзиви, преди да направят покупка, тези статистически данни за управление на репутацията показват колко важно е осигуряването на оптимално обслужване.

Доклад на агенция BenchPress 2021

Разгледайте резултатите от най-голямото проучване на собствениците на независими агенции в Обединеното кралство.

Изтеглете доклада на BenchPress
Лошите оценки обаче са неизбежни и тези статистически данни за управление на репутацията показват, че стратегическото управление на онлайн репутацията е от съществено значение за успеха на бизнеса. Ето защо много компании инвестират в софтуер за управление на репутацията или наемат агенции, които осигуряват управление на онлайн репутацията за бизнеса.

Фактори, които потребителите търсят в отзивите
Управлението на репутацията за бизнеса изисква добро разбиране на нещата, които правят един отзив добър:

Звезден рейтинг
Легитимност
Периодичност
Количество
Настроения
Въпреки че е полезно да имате добри оценки със звезди, трябва да се вземат предвид и други фактори. Например потребителите ще предпочетат продукт с оценка 4,5 звезди, но с много отзиви, пред продукт с оценка 5 звезди, но само с няколко отзива. Освен това ще искате да се уверите, че отзивите ви са скорошни. Това обяснява защо предприятията непрекъснато се стремят да придобиват повече отзиви от своите клиенти.

5 индустрии, които са най-засегнати от онлайн отзивите
Компаниите трябва да превърнат управлението на онлайн отзивите в свой приоритет. Още повече за тези, които принадлежат към индустриите, които са най-засегнати от онлайн отзивите:

 1. Хотелиерство и ресторантьорство
  Този отрасъл е по-скъп от другите и клиентите се нуждаят от повече убедителност при избора на подходящ хотел или мотел. Хората винаги искат стойност за парите си, затова пътуващите разчитат на онлайн отзивите, за да намерят този, който може да осигури най-голям комфорт на най-ниска цена.

Статистиката за управление на репутацията показва, че 49% от потребителите няма да изберат хотели без отзиви. Проучванията показват също, че един хотел или мотел може да загуби до 30 резервации поради лош рейтинг или лошо ревю.

Предприятията от хотелиерския бранш трябва да превърнат наблюдението на онлайн отзивите в свой приоритет. Това означава проследяване на споменаванията, подходящ отговор на отзивите и увеличаване на броя на отзивите на клиентите.

 1. Ресторанти
  Според статистически данни за онлайн отзивите 60% от посетителите на ресторанти преглеждат онлайн отзивите, а 67% предпочитат да се хранят в ресторанти с четири или пет звезди.

Хората са внимателни при избора си на ресторант. Някои от факторите, които влияят на решенията им, са менюто, вкусът на храната, медицински проблеми, алергии и предпочитаната атмосфера. Заради пандемията 67% от потребителите на хилядолетието вече предпочитат заведения за хранене, които предлагат възможности за доставка.

BrightLocal посочва ресторантьорския бранш като един от петте водещи бранша, в които е най-вероятно клиентите да са прегледали отзивите на клиентите. Така управлението на онлайн репутацията е полезна инвестиция за ресторантите и кафенетата, защото наблюдението на отзивите и популяризирането на положителен имидж на марката помагат за улавянето на по-широка клиентска база и увеличаването на конверсиите.

 1. Здравеопазване
  90% от пациентите оценяват лекарите с помощта на онлайн отзиви, а 76% от хората се доверяват на тези отзиви толкова, колкото и на личните препоръки. Ще намерите много положителни отзиви и оценки в областта на медицината, защото пациентите обикновено публикуват благоприятни отзиви. Положителната репутация може да помогне за привличането на повече посещения и обаждания.

Отрицателните отзиви могат да намалят обажданията и посещенията с до ⅓. Към отрицателните отзиви за лекари трябва да се подхожда с най-голямо внимание. Със Закона за преносимост и отчетност на здравното осигуряване (HIPAA), който забранява разкриването на информация за пациентите, нямате право да потвърждавате дали рецензентът е бил ваш пациент, нито да споделяте каквато и да е информация, когато отговаряте на отзивите.

 1. електронна търговия
  Когато продуктът е непознат, 88% от потребителите се обръщат към онлайн отзивите, за да вземат добро решение за покупка. Продукти с оценки в диапазона от 4,2 до 4,5 от 5 е по-вероятно да бъдат закупени, отколкото продукти, които попадат под или над този диапазон. Продуктите с оценки от 5 звезди вероятно имат по-малко отзиви и това се отразява на вероятността за покупка. Клиентите предпочитат марки с повече отзиви и мнения, независимо дали те са положителни или отрицателни.

Ето защо е наложително търговците на дребно да засилят усилията си за придобиване на отзиви. Според проучване на изследователския център Speigel показването на отзиви може да ускори коефициента на конверсия с до 270%.

Когато потребителите купуват стоки с по-висока цена, те са склонни да се замислят повече. Отзивите за тези продукти могат да повишат вашите нива на конверсия с до 380 процента. Софтуерът за управление на репутацията може да ви помогне да получите повече потребителски отзиви и да наблюдавате онлайн присъствието си.

 1. Услуги
  Недвижимите имоти, салоните, консултантските фирми и други предприятия в този бранш се фокусират върху предоставянето на звездни услуги на индивидуални клиенти. Потребителите, които не са доволни от получените услуги, могат да се обърнат към интернет и да публикуват своите отзиви и мнения, за да ги видят вашите потенциални клиенти. Негативните отзиви могат да окажат отрицателно въздействие върху крайните ви резултати, тъй като потребителите може да се колебаят дали да правят бизнес с вашата компания.

Когато тези потребители оставят отрицателен отзив, побързайте да признаете тяхното преживяване, да се извините и да предложите решение. Това е от голямо значение не само за рецензента, но и за повечето потребители, които се интересуват от това как дадена компания обработва отзивите. Истинското ви извинение и твърдата ви решимост да поправите нещата ще повлияят положително на възприемането на вашата марка.

Заключение
Управлението на онлайн репутацията не се състои в това да се избягват напълно отрицателните отзиви, а да се реагира на всички отзиви по подходящ начин, за да се поддържа положителен имидж на марката. Проучванията показват, че 69% от потребителите са склонни да се доверяват на компании, които отговарят на положителни отзиви, докато 70% се доверяват на тези, които отговарят на отрицателни отзиви. Ето защо е жизненоважно непрекъснато да наблюдавате и да отговаряте на отзивите.

Като се имат предвид всички платформи и канали, в които клиентите могат да публикуват своите отзиви, може да се окаже предизвикателство да ги проследите без инструменти като надеждно софтуерно приложение за управление на репутацията. Правилното справяне с управлението на репутацията за бизнеса оказва влияние върху усилията ви за генериране на лийдове, продажби, задържане на клиенти и генериране на приходи.

Позвъни