+359893000942 office@bashsite.com
трябва ли да сменим всоя SEO плъгин

Време ли е да смените своя SEO тул?

Секторът на SEO оптимизацията непрекъснато се променя и развива. Нуждите на вашата SEO агенция също се променят с разрастването на бизнеса ви. Инструментите, които използвате, ще определят начина, по който насочвате растежа си.

Затова е важно да сте в крак с новостите в пространството, за да решите дали приемането на нов инструмент би било от полза за вашия бизнес.

И все пак, винаги е въпрос на приоритизиране на това, което е от решаващо значение за вашите бизнес изисквания.

Тук играят роля много фактори:

Някои SEO платформи решават проблеми, за чието съществуване може би дори не сте подозирали – за да ги идентифицирате, трябва да сте в крак с новите постижения в бранша.
Някои решават конкретен проблем, за който вече сте наясно – в тези случаи става въпрос само за определяне на това кой инструмент е най-подходящ за нуждите на вашата агенция.
Някои предлагат безпроблемно изживяване, което ви помага да оптимизирате работните си процеси в SEO.
Някои предлагат конкурентни предимства по отношение на функциите или цените.
В нашите интервюта с водещи SEO агенции от цял свят събрахме различни сведения за факторите, които в най-голяма степен влияят върху решението за тестване и дори за преминаване към нов основен SEO инструмент.

Ето някои от предупредителните знаци, че може би е време да започнете да проучвате за нов SEO софтуер във вашия набор от инструменти.

Настоящият ви инструмент не ви предоставя правилните данни или функции
Точността и функционалността са най-големите болки, които SEO специалистите изпитват по отношение на своите инструменти.

Дали настоящото ви решение ви дава достатъчно данни? Предоставя ли правилните данни? Ако не, може да не сте в състояние да постигнете целите си в областта на SEO.

Сблъсквали ли сте се някога с някой от тези проблеми?

Ненадеждни или непълни данни
Някои SEO платформи просто предоставят повече функции за данни от други, докато други изискват допълнителни такси за преглед на конкретни показатели, като например:

данните на Google “(не се предоставя)”.
Сегментиране на органичния трафик за марки/немарки.
Трафик от мобилни устройства спрямо трафик от настолни компютри.
Наличието на тези данни е безценно за SEO специалистите. Но необходимостта да се плаща за тях в детайли може да се окаже изключително ограничаващ фактор, особено за по-малките агенции.

Например, картографирането на данните за трафика от Google Analytics и съпоставянето им с данните за ключовите думи от Google Search Console, за да получите това, което е “(не се предоставя)”, означава, че можете да покажете на клиентите прякото въздействие, което SEO има върху други бизнес цели – например как повишаването на класирането за дадена ключова дума влияе върху конверсиите.

organic-traffic-seo-monitor
Платформите за SEO оптимизация, които стандартно предоставят този тип данни, могат да ви дадат предимство, когато става въпрос за придобиване и задържане на клиенти, като подчертаят връзката между SEO оптимизацията и бизнес резултатите.

Или пък може да става въпрос за ненадеждни показатели – подвеждащи или непрозрачни изчисления, проблеми, които се отнасят до технически промени, а не до ефективността на вашата SEO оптимизация, и т.н.

Помислете за метриката “Видимост”. Ако тя се изчислява като средна стойност на позициите за набор от ключови думи, тогава промените, основани на добавяне или изтриване на ключови думи от този списък, ще бъдат подвеждащи, оставяйки ви да разберете защо резултатът се колебае.

Пол Ууд, директор на Indulge Media, посочва, че иновацията в начина, по който инструментът за SEO изчислява дадена ключова метрика, е решаващ фактор. Още повече, ако това е нещо, което агенцията е правила с електронни таблици и много часове, прекарани преди да открие такава ефективна метрика.

“По-интересният сценарий е, когато изведнъж научите за съществуващ инструмент, който прави нещо, което екипът ви дори не е обмислял”, казва Ууд. “Когато го видите в даден инструмент, това е момент, в който променяте начина, по който мислите за нещата, за това как структурирате работата си. И тогава започвате да работите по различен начин.”

тенденция за видимост
Ето как трябва да работят правилните инструменти за SEO – да решават болезнените точки на агенцията, дори тези, които може би не сте смятали, че е възможно да бъдат решени.

Проблеми с функционалността
Скоростта е огромен фактор в SEO индустрията.

Специалистите в областта на търсенето се нуждаят от достъп до точни, актуални данни в момента, за да реализират кампании и да проследяват резултатите.

Защото, когато софтуерът ви не функционира правилно, трябва да решите проблема бързо.

Ето защо при избора на инструмент за SEO е важно да се вземе предвид качеството на предоставяната поддръжка.

В идеалния случай трябва да получите достъп до специален акаунт мениджър, към когото можете да се обръщате за бързо разрешаване на проблеми при необходимост, както и за редовни разговори по поддръжка за преглед на нуждите на вашата агенция.

Когато Пол Френд, ръководител на отдел SEO, и Бен Фостър, управляващ директор, от SEO Works решиха, че е време да изберат друг основен инструмент за SEO, те оцениха текущата и ad-hoc поддръжка като един от “стотиците различни релевантни аспекти при избора на подходящ инструмент”.

Като част от тяхната матрица за вземане на решения, това беше една от точките, която трябваше да съответства на ключови функционалности като функции за ключови думи, включително универсално класиране, общи оценки за видимост на пазара, прозрения за съдържанието, възможности за прогнозиране и отчитане, възможности за изграждане на връзки, прозрения за конкуренцията и много други.

В края на краищата, когато оценявате или обмисляте надграждане на съществуващия си технологичен стек, трябва да видите колко добре се представя дадено решение въз основа на специфичните нужди на вашата агенция

Позвъни